dinsdag 15 mei 2012

Hapat e Klarës


ROMAN


SHTËPIA BOTUESE  "Marin Barleti“ 2003
HAPAT E KLARËS”

        ROMANAsaj
Autobusi rrëshqiste përgjatë luginës, ndërsa në mendje përpëliteshin të njëjtat fjalë. Fillimisht vinin të largëta, të mbytura, pastaj bëheshin të ashpra, tronditëse. Vërtet ndodhin kaq shumë gjëra në jetën e njeriut dhe gjithçka përmbyset marramendsh, për t’u ringritur më pas rrënqethshëm?! E ç’mund të ishte ajo që ngjalli tek unë kaq shumë përshtypje? Fjala është e ëmbël, e bukur, tingëlluese, por po kaq e hidhur, tronditëse, vrasëse. Loja me të është e rrezikshme, nuk fal, nuk qesh, por as hesht. Ajo, duke u ngatërruar mes fjalëve, pësoi peripecinë e saj. U trondit kur thashë se do të bëja diçka. Fillimisht u befasua, pastaj nënqeshi mosbesueshëm dhe, kur unë këmbëngula, u tremb.
- Nga ju mund të presësh gjithçka, por mos harro se do të pendohesh një ditë! - mbylli ligjëratën dhe u largua për të mbetur vetëm në kujtesën e gjatë.
Mendova të shkruaja menjëherë për të, por diçka këputej, nuk shkonte… Ishte largësia e botëve që na ndante, dy botë krejt të kundërta. Megjithatë, shijen e hidhur përhapur në perde të padukshme, e ndiej çdo çast…


Autori

Geen opmerkingen:

Een reactie posten